Overslaan en naar de inhoud gaan
MediaNest, website voor ouders over mediaopvoeding
Image
MediaNest - Thema's
Thema's

Ontdek al onze thema's van sociale media, gaming, cyberpesten tot reclame en privacy

Image
MediaNest - Leeftijden
Leeftijd

Zoek op de leeftijd van je kind,

van 0 tot 18 jaar!

Tumbler is een sociaal netwerk waar mensen blogs op verzamelen. Je kan je eigen blog maken, of andere blogs 'volgen', zoals op Twitter. Daardoor komen hun posts en berichten ook terecht bij jou, op je Tumbler startpagina. Hierdoor krijg je een goed overzicht van wat er online leeft bij je bevriende blogs en bij grote bloggers van over heel de wereld.

Wat Tumblr vooral uniek maakt is dat het zich perfect aanpast aan wat jou interesseert. Zo kan je zelf de volledige layout en knoppen van je blog aanpassen. Dat zorgt ervoor dat er verschillende soorten Tumblr blogs ontstaan.

4 Tumblr blog voorbeelden

De tekstblog

De tekst blog is de klassieke blog zoals je die op meerdere platformen terugvindt. Dit soort blogs zijn een ideale manier om op met goed geschreven teksten te communiceren. Zo kan je bijvoorbeeld je vriendengroep, familie of jeugdwerk op de hoogte houden van je leven.

De vlog

Vloggen en videodelen wordt steeds populairder op het internet. Je hoeft niet alleen te kijken, maar kan ook jouw eigen gedachten en creativiteit online plaatsen en experimenteren met geluid, beeld en boodschappen. Bij vlogs blijft men iets inhoudelijker en zijn de filmpjes vooralopiniestukken of boodschappen, gebracht voor een camera. Bij videodelen gaat het dan eerder over een brede mix van online filmpjes die je leuk vindt en eigen gefilmd materiaal.

De thematische blogs

De thematische blogs zijn een echt een fenomeen geworden op Tumblr. Ze gaan vaak over een heel specifiek onderwerp en zijn gericht op een heel erg kleine doelgroep.

Zo is er bijvoorbeeld de Tumblr '9000Stickers' die enkel foto's online plaatsen van street art stickers in Gent. Zo’n blogs zijn vaak zeer populair omdat omdat het over speciale onderwerpen gaat die nergens anders te vinden zijn.

De fotoblog

Fotoblogs zijn zeer populair op Tumblr. Hier zullen mooie beelden en foto’s paseren, zonder veel extra uitleg. Het zijn enkel foto's rond een bepaald thema of beelden die een verhaal vertellen over de blogger. Voor reizen en kampfoto's gebruikt men deze manier van bloggen vaak.