Overslaan en naar de inhoud gaan
alles over opvoeden in een digitale wereld
Image
MediaNest - Thema's
Thema's

Ontdek al onze thema's van sociale media, gaming, cyberpesten tot reclame en privacy

Image
MediaNest - Leeftijden
Leeftijd

Zoek op de leeftijd van je kind,

van 0 tot 18 jaar!

Hoe meten onderzoekers geweld?

Daar hebben ze een aantal tests voor. Die tests liggen onder vuur. Niet iedereen gelooft dat ze agressie meten. Oordeel zelf over deze vijf vaak gebruikte methodes.

Vaak gebruikte methodes

Vragen stellen

Soms moeten gamers nadien een aantal vragen beantwoorden. Hoe denken ze over geweld in het echte leven? Hoe voelt iemand zich na een verkrachting? De onderzoekers meten hoe tolerant gamers zijn voor geweld.

Verhaal afmaken

Gamers moeten een verhaal afmaken. Achteraf analyseren de onderzoekers de inhoud en toon van het verhaal. Gebruiken gamers meer scheldwoorden en krachttermen?

Ontbrekende letters invullen

Gamers moeten de ontbrekende letter invullen om een woord te vormen. Telkens zijn er twee mogelijkheden: een neutraal woord en een woord met een gewelddadige bijklank. Kiest de gamer voor het woord dat naar geweld verwijst?

Bv. D_den. Hier kan je Doden of Daden van maken.

Straffen met een geluidssignaal

Gamers moeten een andere persoon straffen met een geluidssignaal. Ze kunnen de andere persoon niet zien. Hoe lang laten ze het geluidssignaal duren?

Spaghetti pikanter maken

Gamers moeten pikante saus toevoegen aan spaghetti, die door hun tegenstander moet worden opgegeten. Hoeveel pikante saus gebruiken ze?

Lees meer over: