Overslaan en naar de inhoud gaan
alles over opvoeden in een digitale wereld
Image
MediaNest - Thema's
Thema's

Ontdek al onze thema's van sociale media, gaming, cyberpesten tot reclame en privacy

Image
MediaNest - Leeftijden
Leeftijd

Zoek op de leeftijd van je kind,

van 0 tot 18 jaar!

Opvoeding

Vragen over de computer, het internet, …? Ga naar een digipunt of digibank!

Zit je als ouder met enkele vragen rond het gebruik van de laptop of tablet? Vraag je je af hoe je de punten van je kind online kan bekijken? Of wil je graag weten hoe je een app die je kind iets spelenderwijs aanleert kan installeren? Geen schrik! Vele andere ouders zitten met dezelfde digitale vragen als jij. Er bestaan enkele plaatsen waar je naartoe kan gaan. In dit artikel leggen we je uit waar je met al je digitale vragen terecht kan.  

Ga eens langs bij een digipunt

Je kan met al je digitale vragen terecht bij een digipunt in de buurt. Een digipunt heeft telkens een computer of laptop ter beschikking dat je vrij mag gebruiken. En het belangrijkste: er zijn werknemers die je helpen met al je digitale vragen! Zij geven namelijk begeleiding en antwoorden op je vragen rondom het gebruik van een computer of een tablet.

Waar is er een digipunt?

Wil je weten waar er een digipunt is bij jou in de buurt? Je kan dit op verschillende plaatsen navragen:

Bij jouw eigen gemeente

Je kan telefonisch of aan de balie van je gemeentehuis terecht.

Bij het Huis van het Kind

In het Huis van het Kind kunnen ouders en kinderen terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien. Ga naar deze site om te bekijken waar het dichtstbijzijnde Huis van het Kind in jouw buurt is. Hier kan je eveneens altijd fysiek of telefonisch terecht.

Bij het Sociaal Huis (het OCMW) in je gemeente

Als je ‘Sociaal Huis’ samen met je gemeente opzoekt via Google, kom je direct op het Sociaal Huis die je verder zal kunnen helpen. Ook hier helpen ze je graag telefonisch verder of aan hun balie.

Een toestel ontlenen? Ga eens naar een digibank!

Vind je toch geen digipunt? Heb je een laptop nodig voor bv. het huiswerk van je kind? Of wil je graag gebruik maken van een tablet om je kind eens te laten spelen met zo’n een leuke app? Ga dan naar een digibank!

In een digibank kan je altijd terecht om een computer te ontlenen. Bij meerdere digibanken zijn er ook tablets of smartphones beschikbaar. Op de digibanken zijn er ook begeleiders aanwezig die je verder helpen met verschillende digitale vragen.

Waar is er een digibank?

Momenteel is er in 6 steden een digibank aanwezig. Op deze site kan je op de map kijken waar de dichtstbijzijnde digibank is voor jou.

Volg een workshop of opleiding!

Heb je als ouder het gevoel dat je toch niet voldoende mee bent met de digitale wereld, om met je kind hierover te praten? Dan kan je in een digibank ook workshops of opleidingen volgen!