Overslaan en naar de inhoud gaan
MediaNest, website voor ouders over mediaopvoeding
Image
MediaNest - Thema's
Thema's

Ontdek al onze thema's van sociale media, gaming, cyberpesten tot reclame en privacy

Image
MediaNest - Leeftijden
Leeftijd

Zoek op de leeftijd van je kind,

van 0 tot 18 jaar!

Opvoeding

Welke informatiewebsites zijn betrouwbaar voor kinderen en jongeren?

‘Welke studierichting ligt mij?’, ‘Wat moet ik doen als ik gepest word?’, ‘Op welke politieke partij moet ik stemmen?’. Jongeren zitten met heel wat vragen. En vaak gaan ze voor antwoorden te raad bij Google. Maar daar een betrouwbaar antwoord op hun maat vinden, is niet evident. Er bestaan echter enkele tools om hen te begeleiden in hun zoektocht.

Op Jongerengids.be vinden jongeren tussen 11 en 22 jaar een antwoord op hun vragen. Jongerengids geeft basisinformatie over thema’s als relaties en seks, centen en werken, wonen, vrienden, familie, school en leren, internet, maatschappij, ontspanning en goed in je vel.

De website verwijst jongeren ook door naar andere betrouwbare bronnen. Jongerengids.be is dus ideaal om je zoektocht naar informatie te starten. Ook als ouder is het handig om informatie te zoeken op Jongerengids.be. De antwoorden staan al op niveau van de jongere uitgelegd. Je hoeft dus zelf niet meer de vertaalslag te maken.

Je kan je kind ook Trusty leren kennen. Trusty is de uil die waakt over informatie voor kinderen en jongeren. Zie je Trusty op een website staan? Dan weet je dat die te vertrouwen is en op maat van kinderen en jongeren is gemaakt. Organisaties die Trusty gebruiken, scharen zich achter 7 kwaliteitsprincipes voor jeugdinformatie.

Ontdek de Trusty websites voor 11- tot 15-jarigen en 16- tot 22-jarigen.

Zie je Trusty niet staan op een website? Gebruik dan een checklist.