Overslaan en naar de inhoud gaan
alles over opvoeden in een digitale wereld
Image
MediaNest - Thema's
Thema's

Ontdek al onze thema's van sociale media, gaming, cyberpesten tot reclame en privacy

Image
MediaNest - Leeftijden
Leeftijd

Zoek op de leeftijd van je kind,

van 0 tot 18 jaar!

Fun met media

[Actueel] Thuis samen het EK vieren, dat doe je zo!

Of je nu een voetbalfan bent of niet, de kans is groot dat op z’n minst 1 iemand uit jullie gezin of vriendenkring het EK wil vieren. Je mag misschien niet met veel verschillende gezinnen samen op café gaan kijken, maar ook thuis kan je het gezellig maken! Extra pluspunt? Je kinderen kunnen zich ook een hele tijd amuseren met alle voorbereidingen! 

Zorg voor een gezellige setting

Houden jullie het bij jullie gezin? Nodigen jullie een paar vrienden uit? Hoe jullie het ook willen vieren: zorg ervoor dat jullie het gezellig maken! Nodig je vrienden uit? Draai dan je tv voor het raam zodat jullie van buiten kunnen kijken, neem de laptop er bij, of (voor de lucky few) hang een groot wit laken op en kijk de match via een beamer!

Inkleding is key!

Hebben jullie gekozen waar jullie het EK zullen volgen? Dan is het dringend tijd om na te denken over de inkleding, snackjes en randactiviteiten! Alleen maar schmink strepen op jullie wangen? Think again!  

Knutsel zelf vlaggetjes, duivel oortjes of een gekke supportershoed!

Zoek wat papier, stiften, potloden, touw en een schaar en maak jullie eigen vlaggetjeslijn. Of neem er nog stokjes bij en maak voor iedereen een eigen supportersvlaggetje. Niet zo’n vlaggenfan? Ook duivel oortjes (bv. op een haarband van één van je kinderen) of een eigen hoed in de Belgische kleuren zijn superleuk! 

TIP! Hebben je kinderen geen idee hoe ze hieraan kunnen beginnen? Zoek samen een tutorial video op YouTube ter inspiratie!

Maak snackjes in de Belgische kleuren!

Wat denk je van bosbessen - zoute chips - tomaatjes of cola - frietjes - ketchup? Daag je kinderen uit om het meest originele menu in de Belgische driekleur te verzinnen én maken! Pret verzekerd!

Maak leuke groepsfoto's of filmpjes, mét coole filter!

Wist je dat er heel wat leuke filters op Snapchat en Instagram te vinden zijn om te supporteren voor de Rode Duivels? Scoor bij je kinderen door samen een coole foto of filmpje te maken! Geen idee hoe? We helpen je op weg!

 • Instagram
  • Open Instagram
  • Klik linksboven op je eigen profielfoto (er staat een + teken bij). Nu opent er een scherm waarin je kan fotograferen of filmen.
  • In dat scherm staat onderaan een grote witte bol. Daarop kan je naar rechts swipen. Doe dit tot bij het uiterst rechtse bolletje. Daarin staat een vergrootglas en de tekst 'bladeren door effecten komt tevoorschijn'. Klik hierop.
  • Klik rechts bovenaan op het vergrootglas en geef de zoekterm 'red devils' in.
  • Kies je effect uit en amuseer je! 
 • Snapchat
  • Open Snapchat
  • Midden onderaan je scherm heb je een grote witte cirkel. Rechts daarvan staat een cirkel met een emoji in. Klik hierop.
  • Je ziet nu een hoop mogelijke lenzen. Daar kan je door bladeren door naar links of rechts te swipen. Misschien zit er daar al eentje van de Rode Duivels tussen.
  • Nog geen lens gevonden die je zoekt? Klik dan rechts onderaan op het vergrootglas met 'ontdekken'.
  • Geef een zoekterm in zoals 'Belgian Red Devils' of 'EK'.
  • Kies je effect uit en amuseer je!
Organiseer jullie eigen prognostiek!

Wie gaat er winnen? En wat zal de score zijn? Laat iedereen een voorspelling doen! En de winnaar? Die krijgt een door jullie afgesproken prijs! Een extra kommetje chips, een dag niet helpen bij de afwas, een halfuurtje langer opblijven, … The choice is yours!

Ready? Set, Go(al)!

Helemaal klaar voor jullie EK feestje? Super, veel plezier! Ook wij zijn benieuwd, dus tag gerust @medianest.be op Instagram of Facebook met je coolste foto’s of filmpjes!