Overslaan en naar de inhoud gaan
alles over opvoeden in een digitale wereld
Image
MediaNest - Thema's
Thema's

Ontdek al onze thema's van sociale media, gaming, cyberpesten tot reclame en privacy

Image
MediaNest - Leeftijden
Leeftijd

Zoek op de leeftijd van je kind,

van 0 tot 18 jaar!

GIFs zijn hot! De korte bewegende afbeeldingen of korte stukjes video worden veel gebruikt in apps zoals WhatsApp of Instagram. Zo maken ze het gesprek luchtig en grappig. De meeste sociale media apps hebben een eigen GIF-menu met leuke bewegende beelden. Vaak zijn die gelinkt aan platformen als Giphy of Tenor waar je met specifieke zoektermen het perfecte (bewegende) plaatje kunt vinden.

Jullie eigen getekende GIF

Het is natuurlijk nòg leuker om zelf een GIF te maken. Eigenlijk is een GIF een soort van basis tekenfilm. Maar in tegenstelling tot een film met 24 beelden per seconde, heb je er bij een gifje voldoende aan twee.

Zin om het zelf ook eens te proberen? In onderstaand filmpje wordt uitgelegd hoe je op een eenvoudige manier een mini-animatie maakt met een Minion-figuurtje, met slechts 2 (!) simpele tekeningen. Neem alvast pen en papier bij de hand.

 

Maak het digitaal

Is het tekenen gelukt? Hoog tijd om de tekeningen om te toveren in een echte GIF! 

  1. Fotografeer jouw tekeningen.

  2. Open een app waar je animaties of GIFs mee kunt maken (bv. Google Photos of Giphy Cam) en volg de instructies om er een GIF mee te maken. 

  3. Vergeet je resultaat niet door te sturen!

Oh ja, toch geen tekentalent?

Je kan ook een gifje maken met enkele leuke foto’s. Trek bijvoorbeeld enkele portretten van je kind terwijl het boos / blij / verliefd / vermoeid … kijkt en zet die dan achter elkaar. Plezier gegarandeerd in de familiechat!