Overslaan en naar de inhoud gaan
alles over opvoeden in een digitale wereld
Image
MediaNest - Thema's
Thema's

Ontdek al onze thema's van sociale media, gaming, cyberpesten tot reclame en privacy

Image
MediaNest - Leeftijden
Leeftijd

Zoek op de leeftijd van je kind,

van 0 tot 18 jaar!

Fun met media

Maak je eigen Snapchat of Instagram filter!

Foto’s en filmpjes delen op Instagram en Snapchat, doet jouw tiener het ook dagelijks? Vaak wordt het nog leuker als je kind er een toffe filter aan kan toevoegen: een laagje over je foto of filmpje dat het mooier maakt of een gek effectje toevoegt. Denk aan konijnenoortjes, een hond die zijn tong uitsteekt, … Je kan de bestaande filters van Instagram of Snapchat gebruiken, maar je kan ook creatief aan de slag gaan en je eigen filter maken! Hoe? We leggen het stap voor stap aan je uit!

Graag aan de slag zonder een scherm? Knutsel dan je eigen filter!

Een eigen filter maken is helemaal niet moeilijk! Het enige wat je nodig hebt zijn kleurpotloden, papier en een schaar! Ready? Set, Go!

 1. Neem een blad papier en teken er een leuke filter op. Zorg dat de tekening groot genoeg is om je gezicht te bedekken. Geen inspiratie voor je filter? Het kan bijvoorbeeld een konijntje zijn, maar ook een basketbal of huis!

 2. Knip je tekening uit.

 3. Hou de tekening voor je gezicht en kijk waar je er nog een stuk wil uitknippen om je ogen, neus of mond te tonen.

 4. Neem je smartphone erbij en… foto’s trekken maar!

Tip!

Wil je je filters makkelijker kunnen gebruiken? Zoek dan nog wat satéstokjes of rietjes in huis waar je je filter aan kan vastplakken. Zo kan je je filter makkelijker vasthouden!

Een digitale creatieve duizendpoot? Maak dan je eigen Instagramfilter met SparkAR! 

Facebook ontwikkelde een programma waarmee je je eigen filters kan creëren. Deze kan je dan gebruiken via hun kanalen, Facebook en Instagram. In enkele stappen maak je zo een eigen, originele filter!

Opgelet! Om deze filters te maken heb je een computer/laptop, een goede internetverbinding en een gezonde dosis computerskills nodig!

 1. Download Spark AR Studio op je computer of laptop.
 2. Open het programma.

 3. Volg de rondleiding in het programma, het legt je stap voor stap uit hoe je je eigen filter kan maken. 

 4. Klik op ‘File’. Kies voor ‘New from template’ als je graag met een bestaand template werkt. Ben je vertrouwd genoeg met het programma om volledig je eigen ding te doen? Dan kan je ‘New’ aanduiden en volledig je eigen gang gaan!

 5. Voeg eigen afbeeldingen toe of kies elementjes uit de bibliotheek van het programma. 

 6. Test en stuur bij.

 7. Is je filter klaar om te gebruiken? Publiceer je ontwerp dan in de ‘Hub’, zodat het zichtbaar wordt op Facebook en Instagram zelf! Je vindt je eigen filter terug aan het einde van je effectenbalk wanneer je een nieuwe story wil maken.