Overslaan en naar de inhoud gaan
alles over opvoeden in een digitale wereld
Image
MediaNest - Thema's
Thema's

Ontdek al onze thema's van sociale media, gaming, cyberpesten tot reclame en privacy

Image
MediaNest - Leeftijden
Leeftijd

Zoek op de leeftijd van je kind,

van 0 tot 18 jaar!

Fun met media

Voor tieners met een echte speurneus: speel samen een online escape room!

Is je kind een echte speurneus? Dan is een escape room super leuk! Het is deze zomer iets moeilijker om fysiek af te spreken om een escape room te doen met vrienden. Maar wist je dat heel wat escape rooms een online escape room maakten? Veel van deze escape rooms kan je gratis spelen! Je kan natuurlijk steeds een vrijblijvende donatie geven om de escape rooms te steunen in een moeilijke tijd, of je kan alvast een online voucher kopen om achteraf in het echt een escape room te gaan doen! 

Hoe werkt het?

Een online escape room kan je samen met het gezin spelen, of je kind kan het ook via een videocall spelen met vrienden! Je kind kan zijn/haar scherm delen in de videocall, zo kan de rest makkelijk meekijken en kunnen ze allemaal samen op zoektocht!

Iets voor je kind? Hieronder vind je enkele escape rooms die gratis te spelen zijn:

De Verloren Herinnering

Het begint allemaal met een prachtige oude kist die jullie vinden op de zolder van jullie nieuwe huis. Een kist vol herinneringen. Het maakt je nieuwsgierig: wat betekenen al deze voorwerpen? Van wie was deze kist? Kunnen jullie dat wellicht nog achterhalen…? Duik in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en los alle puzzels op! De Verloren Herinnering is goed voor 3 tot 10 uur speelplezier!

Escapedemic

In deze online escape room probeer je zo snel mogelijk een vaccin te vinden om de verspreiding van een gevaarlijk virus tegen te gaan (klinkt herkenbaar, toch? ;) ). Escapedemic duurt ongeveer 2 uur.

Orient Express

In de Orient Express escape room ga je op ontdekkingstocht door een oude trein! Durf je op te stappen?

Ken je nog een leuke online escape room?

Ken je zelf nog een leuke escape room of werkt één van de links uit ons artikel niet meer? Stuur een mailtje naar hallo@medianest.be en we passen het aan! Veel speelplezier!