Overslaan en naar de inhoud gaan
alles over opvoeden in een digitale wereld
Image
MediaNest - Thema's
Thema's

Ontdek al onze thema's van sociale media, gaming, cyberpesten tot reclame en privacy

Image
MediaNest - Leeftijden
Leeftijd

Zoek op de leeftijd van je kind,

van 0 tot 18 jaar!

Fun met media

Wandelen was nog nooit zo leuk! Ga samen geocachen!

Gaan wandelen met kinderen, het is niet altijd evident. Maar wat als we je nu vertellen dat je je kinderen kan meenemen op een echte schattenzoektocht? Het kan, en het is nog makkelijk ook! Ontdek de wondere wereld van geocaching!

Wat is geocaching?

Geocaching is een schattenzoektocht op basis van GPS coördinaten. Over de hele wereld verstopten mensen kokers of doosjes, waarvan ze de coördinaten online plaatsten. Zo kan iedereen op zoek gaan naar schatten in de buurt!

Hoe werkt het?

1. Download een geocaching app

Via een app op je smartphone kan je kijken waar er geocaches bij jou in de buurt zijn. Dat kan je bijvoorbeeld doen met de Geocaching app.

2. Open de app en maak een account aan.

Wanneer je de app opent, zal je eerst gevraagd worden om een account aan te maken. Van zodra je dit gedaan hebt, kan je starten.

3. Kies je eerste geocache.

Van zodra je account aangemaakt is, krijg je de vraag om toegang te geven tot je locatie. Eens je dit hebt ingeschakeld, opent er een kaart. Hierop kan je zien welke geocache er in de buurt is. Wanneer je op de geocache klikt, kan je zien hoe moeilijk het is om deze te vinden.

4. Vertrek op speurtocht!

Heb je een geocache gevonden op de kaart die je wil gaan zoeken? Dan ben je helemaal klaar om te vertrekken! Volg de GPS op zoek naar je eerste geocache.

5. Je eerste geocache gevonden?

Dan kan je je naam achterlaten in het logboek. Soms kan je zelfs een schat meenemen, op voorwaarde dat je zelf een ander voorwerp in de plaats achterlaat.

6. Zin in meer?

Je hoeft natuurlijk niet te stoppen na je eerste geocache. Kies een volgende uit op de kaart en keep it going!