Overslaan en naar de inhoud gaan
alles over opvoeden in een digitale wereld
Image
MediaNest - Thema's
Thema's

Ontdek al onze thema's van sociale media, gaming, cyberpesten tot reclame en privacy

Image
MediaNest - Leeftijden
Leeftijd

Zoek op de leeftijd van je kind,

van 0 tot 18 jaar!

Fun met media

3 tips om makkelijk leuke apps te vinden voor je kind

In de App- en Google Play Store alleen al vind je meer dan een miljoen apps. Kinderen gebruiken apps vooral omdat ze ontspannend en entertainend zijn, maar ze kunnen er ook veel van bijleren. Sommige educatieve apps kunnen je kind bijvoorbeeld taalvaardiger maken. Toch zijn niet alle apps even leuk voor jonge kinderen. En die enorme hoeveelheid apps online kan nogal overweldigend zijn voor jou als ouder. Met deze tips vind je makkelijk leuke apps.

TIP 1: Vraag het eens aan andere ouders

Veel ouders zijn op zoek naar apps die geschikt zijn voor hun kind. Vraag gerust eens aan andere ouders welke apps zij fijn vinden voor hun kinderen. Neem ook zeker eens een kijkje in Facebookgroepen of ouder-groepen op andere platformen. Ook leerkrachten kennen vaak wel wat apps voor je kleine spruit. Samen sterk! 

TIP 2: Online is niet zo anders als offline

Wat kinderen leuk vinden in de offline wereld, vinden ze vaak ook leuk in de vorm van een app. Tekent je kind bijvoorbeeld graag? Dan vinden ze de app Glow Draw! vast ook geweldig. De app laat de meesterwerkjes van je kind in het donker oplichten. Hoe cool is dat? 

Weet je niet goed waar te beginnen met je zoektocht? Scrol dan zeker eens door naar het einde van dit artikel!

TIP 3: Filter op leeftijd in de Store

Onthoud dat niet alle apps in de App Store of in de Google Play Store geschikt zijn voor kinderen. Gelukkig helpen die “appwinkels” je een handje. Zo vind je zeker leuke én kindvriendelijke  apps! 

  • Heb je een Apple-apparaat? Ga dan naar ‘Apps’ in de App Store. Als je naar beneden scrolt, vind je vanzelf de kinderapps! 

  • Heb je een Android-apparaat? Klik dan op ‘Kinderen’ in de Google Play Store. Je kan de leeftijd van je kind aanduiden om apps te vinden die leuk zijn.

Wist je dat?

...wij bij MediaNest al een paar leuke apps voor kinderen geselecteerd hebben? Je moet alleen maar aanduiden hoe oud je kind is en wat die leuk vindt. Als je niet goed weet waar te beginnen, is dit zeker een goed startpunt.