Overslaan en naar de inhoud gaan
alles over opvoeden in een digitale wereld
Image
MediaNest - Thema's
Thema's

Ontdek al onze thema's van sociale media, gaming, cyberpesten tot reclame en privacy

Image
MediaNest - Leeftijden
Leeftijd

Zoek op de leeftijd van je kind,

van 0 tot 18 jaar!

Drama en moord in een ruimteschip - deze spannende combinatie kan je vinden in het spel Among Us! In deze gratis multiplayer game moet je zo snel mogelijk de bedrieger opsporen en van het ruimteschip stemmen. Ben je zelf bedrieger? Dan probeer je je teamleden te saboteren en vermoorden voordat ze jou ontmaskeren. 

Hoe werkt Among Us? 

Among Us is een gratis multiplayer game waarin spelers samen op een ruimteschip zitten. Er zijn twee rollen: Crewmate (bemanning) en Imposter (bedrieger). De bemanningsleden van het spel moeten een lijst van minigames voltooien om zo te kunnen winnen, of ze moeten de bedriegers ontmaskeren. De bedriegers winnen als ze elk bemanningslid hebben vermoord. Na elke moord volgt een discussieronde onder de teamleden om te bespreken wie er wordt weggestemd uit het ruimteschip. Teamwork is dus key! Heb je iets verdacht opgemerkt? Dan kan je ook altijd een ‘emergency meeting’ aanvragen om de bedriegers sneller te ontmaskeren!

Een spel Among Us kan tot 10 spelers bevatten en duurt zo’n 5 tot 10 minuten. Het is een leuk spel om met familie of vrienden te spelen, maar het kan ook online met vreemden gespeeld worden.

Is het geschikt voor kinderen?

Among Us krijgt een PEGI rating van 7 jaar, het spel is dus geschikt voor kinderen vanaf de lagere school. Wel is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken wanneer je overweegt of jouw kind Among Us mag spelen.

Among Us bevat geweld.

Aangezien je als bedrieger andere spelers moet vermoorden, komt er geweld voor in Among Us. De moorden gebeuren in 1 muisklik en worden getoond door grappige cartoons die geen bloed of gore beelden bevatten. Daarom wordt dit niet gezien als een schadelijke vorm van geweld voor kinderen.

Er is een chatfunctie aanwezig.

Among Us is een online spel, dat je kan spelen met familie of vrienden, maar ook met vreemden. In het spel zit een chatfunctie om te kunnen bespreken wie de bedrieger is. Soms worden er in zo’n chat ook andere dingen besproken, zoals persoonlijke gesprekken of haatboodschappen. 

Speelt je kind Among Us? Spreek dan zeker af met wie je kind het spel mag spelen en welke gegevens het wel of niet mag doorgeven in de chat!

Is Among Us gratis?

  • Among Us is gratis beschikbaar op smartphones met iOS en Android. Gratis betekent dat er reclame wordt getoond. Je kan ook een advertentievrije versie kopen.

  • Speel je het spel op een Windows computer? Dan kan je het via Steam kopen voor €3,99. Voor Mac gebruikers is er jammer genoeg geen versie beschikbaar. 

  • Elke speler kan ook in-game aankopen doen. Je kan kostuumpjes of hoeden kopen, en ook huisdieren die je personage volgen tijdens het spel. Maar deze aankopen zijn louter extra aan het spel en verbeteren je prestaties in het spel niet. 

Wil je kind Among Us spelen? Kijk dan even samen of jullie voor de gratis of betalende versie gaan. En controleer zeker of je creditcard niet zomaar gekoppeld is aan de app store, voor je 6,15 euro kwijt bent aan een virtueel huisdier.