Overslaan en naar de inhoud gaan
MediaNest, website voor ouders over mediaopvoeding
Image
MediaNest - Thema's
Thema's

Ontdek al onze thema's van sociale media, gaming, cyberpesten tot reclame en privacy

Image
MediaNest - Leeftijden
Leeftijd

Zoek op de leeftijd van je kind,

van 0 tot 18 jaar!

Relaties & seksualiteit

Is het normaal dat mijn tiener sexy selfies post?

Jongeren experimenteren met seks, dat hoort bij een normale seksuele ontwikkeling. Veel jongeren wisselen spannende foto’s en filmpjes uit via sociale media.  

Op verkenning

Je tienerzoon of dochter is nieuwsgierig naar seks, dat hoort bij de leeftijd. Tot een paar jaar terug maakten we ons als ouder zorgen om de foto’s en filmpjes die jongeren opzoeken. En die je per ongeluk aantreft op je computer.

Maar nu maken jongeren die beelden ook zelf. Alweer een nieuwe uitdaging voor ouders: moet je dat normaal vinden en hoe reageer je erop?

Jongeren zoeken steun bij elkaar

Jonge tieners voelen zich onzeker over hun veranderende lichaam. Ze vragen zich af of ze wel normaal en aantrekkelijk zijn. Door beelden uit te wisselen onder vrienden, zoeken ze steun bij elkaar. ‘Vind jij dit mooie schouders?’ ‘Oei kijk die haar borsten’.

Ben jij op mij?

Jongeren wisselen sexy beelden uit om te laten blijken dat ze geïnteresseerd zijn in iemand of om te flirten. Of gewoon omdat het spannend is om sexy foto’s te delen met je liefje. Veel volwassenen doen dat trouwens ook.

Hoe reageer jij als ouder?

Kom je erachter dat je zoon of dochter aan ‘sexting’ doet? (Want zo heet dat als jongeren of volwassenen sexy beelden delen.) Dan kun je daar behoorlijk van schrikken. Lees de 10 tips 'Praten met je tiener over sexting'.