Overslaan en naar de inhoud gaan
alles over opvoeden in een digitale wereld
Image
MediaNest - Thema's
Thema's

Ontdek al onze thema's van sociale media, gaming, cyberpesten tot reclame en privacy

Image
MediaNest - Leeftijden
Leeftijd

Zoek op de leeftijd van je kind,

van 0 tot 18 jaar!

Sociale media

6 redenen waarom je tiener op Tinder zit

In volgorde van belangrijkheid.

Het is spannend

Veel jongeren zien Tinder als een spel. Wie krijgt de meeste (super) likes en wie heeft de meeste matches? Wie krijgt de knapste foto’s te zien en wie zet zichzelf slim genoeg in de kijker? Gaat iemand met de hoofdprijs - een date - aan de haal? Het zijn allemaal elementen die van Tinder bijna een spannend spel maken.

Het is hip en jongeren zijn nieuwsgierig

Wie Tindert hoort er bij. Elke nieuwe app moet getest worden en dus ook Tinder. Jongeren willen aanwezig zijn op de media waar hun vrienden op zitten en testen graag nieuwe sociale kanalen uit.

Ik Tinder, dus ik ben

Tinder ‘likes’ bevestigen tieners in hun in hun eigenwaarde en identiteit! Jongeren steken veel tijd in het vertalen van hun persoonlijkheid naar hun online profielen, en zijn via sociale media op zoek naar bevestiging hiervan. Tinder biedt die bevestiging kant-en-klaar in de vorm van rechts of links swipen

Tinder helpt als matchmaker

Hoe ouder tieners worden, hoe meer ze op zoek zijn naar verliefdheid of een echte romantische lange termijnrelatie. Tinder helpt hen mensen te leren kennen die op zoek zijn naar hetzelfde als zij.

Op zoek naar seksuele ervaringen

Sommige adolescenten - meer dan tieners - zijn op zoek naar een seksuele ervaring, buiten een relatie. Hoe ouder ze worden, hoe vaker Tinder in dit opzicht gebruikt wordt.

Het is een veilige manier om te oefenen

Het is een veilige manier om te oefenen met ongedwongen gesprekken. Tinder maakt een gesprek aangaan met een nieuw persoon een heel pak gemakkelijker dan wanneer je dat in het echte leven moet doen. Je kan er op los babbelen - en foutjes maken - zonder dat je de persoon in kwestie ook in het echte leven onder ogen moet komen. We zien dat tieners die in het echt eerder verlegen zijn, dat vaak iets minder zijn online, maar dat ze evenwel zelden ook naast het internet afspreken met hun nieuwe online vrienden.