Overslaan en naar de inhoud gaan
alles over opvoeden in een digitale wereld
Image
MediaNest - Thema's
Thema's

Ontdek al onze thema's van sociale media, gaming, cyberpesten tot reclame en privacy

Image
MediaNest - Leeftijden
Leeftijd

Zoek op de leeftijd van je kind,

van 0 tot 18 jaar!

Fun met media

Leuke apps voor tieners om de zomer door te komen

“Wat duurt die vakantie lang!” … zei geen enkele tiener ooit. Toch kunnen ook jongeren soms wat inspiratie gebruiken om verveling te voorkomen. Geef je kind een duwtje in de rug met deze leuke apps, waar ze op eigen houtje mee aan de slag kunnen.

Vraag eerst wat je tiener leuk vindt!

Pubers weten vaak heel goed wat ze willen. Vraag daarom op voorhand na welke apps je kind nu al gebruikt. Zo kan je een voorstel doen dat indruk maakt!

Heerlijk gamen op het terras 😎

Is je tiener gek op gamen? Met deze online (gezelschaps)spelletjes vliegt de tijd (en ja, dat kan ook buiten!):

  • Brawl Stars (gratis voor Android & iOS): ‘knok’ tijdens korte wedstrijdjes tegen een andere speler. Je kan ook in teamverband spelen.

  • Squad Busters (gratis voor Android & iOS): verzamel zoveel mogelijk edelstenen en probeer andere squads te verslaan met je eigen squad.

  • Wordfeud (gratis voor Android & iOS): zet je brein aan het werk en puzzel tegen vrienden of tegenstanders van over de hele wereld. 

  • Rummikub (gratis voor Android & iOS): online versie van het populaire bordspel, waarbij tactiek en geluk hand in hand gaan.

  • Heads Up! (gratis voor Android & betalend voor iOS): speel charades met je vrienden en raad om beurten het woord op de kaart in de app.

Zoek eens naar een podcast!

Gamen is niet voor iedereen weggelegd. Luistert je kind liever naar een ontspannende of leerrijke podcast? Googel dan eens naar boeiende podcasts die aansluiten bij de interesses van je tiener. De opties zijn eindeloos, zeker als je kind een goed woordje Engels spreekt!

Als je kind van reizen houdt

Geen betere manier om je voor te bereiden op je vakantie dan de taal onder de knie te krijgen. Wie in het gezin kan zich binnenkort het best redden in het Frans, Italiaans of Spaans? Ga samen de uitdaging aan met Duolingo (gratis voor Android & iOS). Of gebruik Polarsteps (gratis voor Android & iOS) om jullie reis te plannen!

Liever iets creatief of educatief?

Sommige tieners gebruiken hun vrije tijd liever voor iets creatiefs. Houdt de jouwe van fotografie? Met foto’s kan je eindeloos veel leuke dingen doen: check bijvoorbeeld deze tips. En ja, er zijn er zelfs die ook in de vakantie niets liever doen dan … leren! Stimuleer je puber om te programmeren met Scratch of Blockly of zoek eens naar tutorials op YouTube om een nieuwe vaardigheid te ontwikkelen.

Goed om te weten

Niet elke ‘gratis’ app is helemaal gratis. Vaak is er een gratis basisversie met slechts beperkte mogelijkheden. Soms kan je ook in-app aankopen doen, zoals extra functies of content.