Overslaan en naar de inhoud gaan
alles over opvoeden in een digitale wereld
Image
MediaNest - Thema's
Thema's

Ontdek al onze thema's van sociale media, gaming, cyberpesten tot reclame en privacy

Image
MediaNest - Leeftijden
Leeftijd

Zoek op de leeftijd van je kind,

van 0 tot 18 jaar!

School

Wat is Kweetet?

Kweetet is een online leerplatform voor kinderen in de lagere school. Op een online leerplatform kunnen kinderen (thuis) op een speelse manier leerstof inoefenen of extra oefeningen maken

Wist je dat?

Elk kind heeft zijn/haar eigen avatar (virtuele persoon) en kan virtuele munten verdienen door oefeningen te maken. Met de virtuele munten kunnen ze de avatar versieren, online spelletjes spelen, kleurplaten maken of hints kopen.

Je kan met Kweetet aan de slag op een PC, laptop of tablet. Ouders of scholen moeten lespakketten kopen of een abonnement nemen op Kweetet. Zo kunnen ouders of leerkrachten lespakketten klaarzetten en beheren.

Net zoals andere online leerplatformen wil Kweetet dat kinderen er plezier aan beleven. Er zitten spelelementen in dit het voor de kinderen aantrekkelijk en leuk moeten maken om aan de slag te gaan op Kweetet. Toch blijft het een educatief platform, waar de kinderen oefeningen maken die aansluiten bij wat ze geleerd hebben op school.

Elk leerjaar komt de leerling terecht in een nieuw verhaal met verschillende personages. Hij of zij kan via Kweetet communiceren met deze personages en trofeeën verzamelen. 

Kweetet taal

Initia: Dit is de virtuele ‘kamer’ waar je binnenvliegt telkens als je Kweetet opstart. Het komt overeen met een startpagina. Hier krijgt het kind een overzicht van zijn/haar huiswerk, welke taken al afgewerkt zijn (groene kleur) en welke taken het kind nog moet maken (blauwe kleur). Via de knop ‘alles’ krijgt het kind een volledig overzicht van alle taken en oefeningen.

Home: Ouders kunnen hier een gids downloaden met alle opdrachten en missies binnen Kweetet. Zo zijn ze goed op de hoogte van de gebeurtenissen en personages binnen Kweetet, en kunnen ouders hun kinderen helpen als ze vast zitten.

Huiswerk: De ouder kan het huiswerk van het kind opvolgen, en krijgt te zien welke taken afgewerkt zijn, welke taken nieuw zijn, en welke taken niet op tijd afgewerkt werden. De ouder ziet ook hoeveel pogingen en hoeveel tijd het kind nodig had om een juist antwoord te geven, en de eindscore.

Kindgegevens: Een ouder kan verschillende kind-accounts koppelen aan zijn/haar eigen ouderaccount. Als een kind meerdere accounts heeft, bijvoorbeeld één van thuis en één van op school, kan de ouder deze samenvoegen. Via de ouder-app kunnen ouders de voortgang van hun kinderen opvolgen.

Webjuf: Via de webjuf kunnen ouders of leerkrachten extra lessen en oefeningen klaar te zetten op maat van het kind. Heeft je kind moeilijkheden met taal, dan kan je heel gericht taallessen selecteren die hem of haar helpen om de moeilijke leerstof opnieuw door te nemen. De webjuf legt via korte filmpjes uit wat je kind op school geleerd heeft, waarna het kind oefeningen kan maken. Als alle oefeningen afgewerkt zijn, kan de leerling een toets maken en een diploma krijgen. De webjuf-pakketten sluiten aan op het leerplan en de eindtermen.

Vraagteken: Via het vraagteken-icoon kan een kind bij elke oefening op elk moment een korte uitleg krijgen van de leerstof. Behalve de korte webjuf-filmpjes kunnen kinderen ook een ‘onthoudblaadje’ afdrukken. Dit geeft een schematisch overzicht van de leerstof op papier. Als alle online oefeningen zijn afgewerkt, kan de leerling ervoor kiezen om nog extra ‘offline’ oefeningen af te drukken.