Overslaan en naar de inhoud gaan
alles over opvoeden in een digitale wereld
Image
MediaNest - Thema's
Thema's

Ontdek al onze thema's van sociale media, gaming, cyberpesten tot reclame en privacy

Image
MediaNest - Leeftijden
Leeftijd

Zoek op de leeftijd van je kind,

van 0 tot 18 jaar!

Sociale media

Zijn er geschikte sociale netwerken voor mijn kind?

Is je kind jonger dan 13 jaar?

Als je kind jonger is dan 13 jaar, kan je best samen met je kind de mogelijkheden van sociale netwerken te verkennen zoals online vrienden, leuke spelletjes … En je kan je kind ook iets leren over online veiligheid.

Tip

Laat je kind ervaring opdoen met sociale netwerken door een account aan te maken op een ‘veilig’ netwerk zoals de Ketnet website. Daar kan je een profiel aanmaken, vriendjes toevoegen en foto’s versturen, allemaal binnen een veilige omgeving.

Is je kind ouder dan 13 jaar?

Als je kind ouder is dan 13, is het niet meer zo vanzelfsprekend om samen sociale media te ontdekken. Want het leuke aan sociale media voor tieners is net de afwezigheid van hun ouders. Het is een plaats waar ze zichzelf willen zijn en op zoek gaan naar hun identiteit, zonder inmenging van hun ouders.

Tip

Vertel aan je kind dat je het best wel leuk vindt om op de hoogte te zijn van wat er online gebeurt. Zo weet je kind dat je open staat voor een gesprek, zowel over de leuke als de minder leuke dingen. Het kan ook gewoon fijn zijn om de vlogs van je zoon te volgen, of om inspiratie op te doen op de Pinterest-pagina van je dochter.