Overslaan en naar de inhoud gaan
alles over opvoeden in een digitale wereld
Image
MediaNest - Thema's
Thema's

Ontdek al onze thema's van sociale media, gaming, cyberpesten tot reclame en privacy

Image
MediaNest - Leeftijden
Leeftijd

Zoek op de leeftijd van je kind,

van 0 tot 18 jaar!

Fall Guys: Ultimate Knockout is een betalende multiplayer game, waarbij je met andere spelers verschillende mini-games speelt. De games zijn speels en kleurrijk, en kunnen gaan van hindernisbanen tot spelletjes waarbij je logisch moet nadenken. Je start met 60 spelers, waarvan er elke ronde een aantal afvallen. Wie als laatste overblijft, mag zichzelf tot winnaar kronen.

Hoe werkt Fall Guys?

Fall Guys is een heel eenvoudige en toegankelijke game, die je kan spelen op je computer of je PlayStation. De spelregels spreken voor zich: in totaal strijden 60 spelers tegen elkaar via hindernisbanen, survival games en teamspellen. Elke ronde speel je een andere mini-game. Wie te laat de finish bereikt, door een ander wordt uitgeschakeld of in het verliezende team zit, valt af. Kan je tijdens de allerlaatste challenge de kroon grijpen? Dan ben jij de winnaar.

Het spel behoort tot het genre ‘battle royale’: een verzamelnaam voor games waarbij een groot aantal spelers de strijd aangaan met elkaar om als laatste over te blijven. Doet een belletje rinkelen? Da’s heel goed mogelijk: een ander bekend spel binnen dit genre is Fortnite.

Soms vraagt papa of hij ook eens mag spelen, maar die is daar echt superslecht in!
Kobe, 7 jaar

En de winnaar krijgt ...

… tonnen respect! Maar dat niet alleen. Winnaars kunnen ook ‘crowns’ verzamelen: de kroon die je op het einde van het spel kan bemachtigen. Met crowns kan je leuke items kopen om je avatar in een nieuw jasje te steken. Al hoef je daar niet per se voor te winnen: ook met ‘kudos’, die je sowieso krijgt door gewoon te spelen, kan je in-game aankopen doen. Het gaat dan wel om minder bijzondere items dan degene die je met crowns kan krijgen.

Belangrijk om te weten is dat je kudos ook met echt geld kan aankopen, terwijl je crowns enkel kan verdienen door te winnen. Heb je liever niet dat je kind daar geld aan geeft? Ontdek hoe je dat kan voorkomen.

Is Fall Guys geschikt voor kinderen?

Volgens de PEGI-classificatie is Fall Guys geschikt voor alle leeftijden. Dat betekent dat de game geen grof taalgebruik bevat en geen beelden of geluiden die jonge kinderen angst kunnen aanjagen. Ook komt er zo goed als geen geweld voor in Fall Guys (waarbij we ‘andere spelers de afgrond in duwen’ even buiten beschouwing laten).